2008. március 9., vasárnap

13.rész -

Simon elégedetten lapozgatta az azóta passzivált Taj-jal rendelkező blikkíró által írt aktát, hiszen sikerült megőriznie magasságának pontos értékét.
Titokügyi szakértő kinevezését dezinformatikusi képzettségének köszönheti, így jól tudja, hogy a titkokat megőrizni sokkal nehezebb, mint álcázni, mondjuk valami hasonlónak.
Ezirányú tevékenysége során korában már sikeresen rejtette házszámát 4 és félmilliárd másik szám közé, a postahivatal pedig viszonylag könnyen pótolta a kézbesítőt, aki fejébe vette, hogy munkaköréhez hű lesz.
Az átvilágítással foglalkozó női egyén kiléte azonban komolyan foglalkoztatni kezdte. Kinyitotta hát fekete laptopját, s végignézte, ahogy az felébred a hibernálásból.
A hibernált állapot a kikapcsolás elötti utolsó pillanatokat örökítette meg, így hát végignézte azt is, ahogy a gép kikapcsolt.
Bekapcsolta, s végignézte ahogy a gép betöltötte az összes szükséges programot. Ezután megvárta a szükségtelen programok betöltését, is. Na ekkor ment el a kedve az egésztől, s úgy döntött, hogy ennyire azért nem lehet érdekes az átvilágító személy személye.
Azonban ez egy újabb kérdést vetett fel, hiszen honnan tudhatná, hogy nem érdekes a személy személye amíg nem ismeri a személy kilétét? Így hát újult erővel vetette magát a probléma megoldásába, hiszen a kérdés felvetődése rendesen lefárasztotta. Végignézte az egészségügyi intézményben potenciálisan szóbajöhető személyek szigorúan titkos listáját.
Persze csak nézte volna, ha lett volna ilyen lista, hiszen foglalkozásából adódóan listákat nem készíthet.
Tehát elővette a tegnapi újságot, s az apróhirdetéseket kezdte böngészni, ami egyből rá is világított a válaszra.
"Retkes-Tetves Girnyó
bengáli elefánt kölykök eladók,
vagy talicskára cserélhetőek'"

Tehát az átvilágítással foglalkozó női egyén kiléte nem lehet kétséges, bár mostanság nem jár egyedül - gondolta Simon. Az előzetes információ szerint az egyén nem hajlandó nem tenni ami nem a dolga, azonban a főniciai eredetű női személy -ki Szidón városából való- foglalkozása éppenhogy elkerülhetetlenné teszi, hogy átvilágítson. - ezt is gondolta Simon.
(azon olvasóink kedvéért, akik nem titokügyi szakértői dezinformatikusok, hozzá kell tennünk, hogy az egészségügyi intézményekben viszonylag gyakori tevékenység az átvilágítás, ha az ajtó felett/mellett/magára az ajtóra RTG / R.T.G / Röntgen /Átvilágító feliratot helyeznek, nagy valószínűséggel azon ajtók mögött folytatják a kérdéses tevékenységet)
Egy konkurrens dezinformatikus keze lehet a dologban, -gondolta Simon- ami nagy veszélyeket rejt magában, hiszen az egyik dezinformatikus által titkosított adat a másik dezinformatikus által is titkosításra kerül, könnyen fény derülhet az igazságra.

Nincsenek megjegyzések: